Gyakorló feladatsorok a netről avagy ismerd meg a Swency-t

Hétköznapok. Rohanás. Iskola, különóra, leckeírás, gyakorlás. Az előbbieknél nem kis szervezési munkára van szükség míg utóbbiaknál türelemre és találékonyságra, hogy az érdeklődés fent tartható legyen. Szervezésben (most) nem tudok segíteni, de talán a gyakorlással kapcsolatban meg tudom könnyíteni  a dolgot. Vagyis nem is én, hanem a Swency.

Ez egy egészen új startup, amely  Svédországból indult és az iskolák számára dolgoztak ki feladatokat. A tanárok erre a felületre feltölthetnek gyakorló feladatokat, amelyeket megoszthatnak, kollégáikkal, diákjaikkal vagy akár más felhasználókkal is. A rendszer azért hasznos a számukra, mert a feladatokat ki is javítja és diákonként lebontva eredményt ad. így könnyen ellenőrizhetővé válik, hogy pl, mi az ami típus hiba, több gyakorlást igényel. Plusz a javítással sem ment el sok idő. Számtani, nyelvtani feladatoknál is nagy segítség lehet.

Na jó, de miért jó ez nekünk, szülőknek? Ahogy fent is írtam a gyakorlófeladatok nyilvánossá tehetőek, így nem csak a készítő tanár számára elérhetőek, hanem mindenkinek. A svéd nyelvleckék mellett, van sok angol, matematikai feladatsorok és néhány magyar nyelvtani is. Bizony, magyar nyelvtani is!

Ugyanis a projekt Svédországból indult, de egy ott élő magyar tanár ötlete alapján. Misztiné Tóth Gabriella a svéd iskolákkal szorosan együttműködve magyar gyerekek integrációját segíti, illetve magyar tárgyakat tanít. Amelyekhez a gyakorlófeladatait (legalábbis egy részét) fel is töltötte. így azok minden regisztráló számára elérhetőek. Megkönnyítve ezzel a szülők dolgát is, akik otthon gyakorolnak gyermekeikkel, mert nem kell feladatokat keresgélni illetve javítgatni azokat. Emellett a gyerekek szívesen oldanak meg feladatot elektronikai eszközökön és közben a felelős net felhasználást is tanulgatják, miközben a gépet tanulásra és nem játékra használják.

Ahogy fent is írtam jelenleg nyelvleckék vannak nagyobb számban nyilvános anyagként, de magyar nyelvtani gyakorló feladatok is elérhetőek illetve matematikai példasorok ( és talán hamarosan (magyar) töri tartalom is lesz) . 🙂

Az oldal 14 napra ingyenesen kipróbálható, utána pedig a licence korrekt áron megvásárolható. Szerintem a szülőknek érdemes megnézni a próba időszakban, hogy mennyi feladatot talál ott a gyermeke számára az ember, beválik-e a náluk stb és utána előfizetni. Tanár kollégáknak pedig mindenképpen javaslom a kipróbálást.

Az oldal nyelve svéd, német és angol, de magyar keresőről magyar oldal is elérhető.

Link: https://swency.net/hu/fooldal/

Facebook oldaluk: https://www.facebook.com/swencydigitalworkbooks/?hc_location=ufi