Felnőtteknek Töri+

Online előadások, meghívott előadókkal a magyar történelemről.

Érdekességek, imsert események más szempontból, 45 percben, akár egy fárasztó munkanap után is követhető formában.

Az előadások után beszélgetésre is van lehetőség. az sem gond, ha pont az előadás idejében nem érsz rá. Az előadásról készült felvételek bármikor visszanézhetőek a videótárból.

Ajánlott korosztály: 18 éves kortól bármeddig.

Ár: 15 EUR

5 érv a felnőtteknek szóló történelem előadások mellett

Kinek ajánljuk a Töri+ előadásokat?

20. századi magyar történelem Nagy Imre illusztráció

Korábbi előadásaink

Kollár János Miklós

az Eötvös Loránd Tudományegyetem doktorandusza

Az utódállamokból elmenekült magyarok története az első vh. után - I. rész - II. rész

1918-1922 között 349.946 fő érkezett a hivatalos dokumentumok szerint Magyarországra. A végső becslés szerint az utódállamokban Magyarországra menekülő magyarok létszáma elérte a 400.000 – 450.000 főt 1928-ra. Az érkező családok nagy része értelmiségi volt, akik presztízst és jól fizetést biztosító állásaikat voltak kénytelenek maguk mögött hagyni. A magyar kormányra az érkező menekültek elhelyezése, helyzetük rendezése komoly feladatot rótt és hosszú évekig elhúzódott. A rendezés lépéseiről, annak nehézségeiről és a családok történeteiről fog szólni, a téma kutatójának, Bálega János Miklósnak a 2022.07.05-i online előadása.

Vit Olivér

A császármorzsától az Unicumig. Élet az Osztrák -Magyar Monarchiában. I.-II. rész.

” Egykor Közép-Európa nagy részét egyesítette az egyetlen gyarmat nélküli birodalom, melyben megvalósult a mai európai Unió minden előnye: a tőke, munkaerő és áruk korlátlan szabadmozgása. Egykor Salzburgtól az ukrajnai Lviv-ig és Szarajevótól Prágáig ugyanazt a hamisítatlan életérzést tapasztalhatta meg a Monarchia jómódú polgára egy városi kávéház teraszán ülve egy bécsi cappuccinot kortyolva. Egykor Nikola Tesla, Ferdinand Porsche és sokan mások is ebből az államból indították karrierjüket. De a boldog békeidők Monarchiájában tényleg ennyire édes volt a zserbó? Rövid utazást teszünk a birodalom 100 városában.”

Feliratkozás

Az alábbi adatok megadásával hozzájárulok, hogy értesítést kapjak a Határtalan Történelem friss híreiről, induló óráiról.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.