“Tengeralattjáró Múzeum” azaz a Seafront Zeebruggeben.

Mi először a tengeralattjáróról hallottunk és ezért mentünk ki Zeebruggebe, de a Seafront, hajózási múzeum nem csak ebből áll. Bemutatja a környék történetét, a halászatot és a világháborút a térségben. A kiállítás közben több helyen is van játszórész kialakítva a gyerekeknek.
A nagy attrakció pedig a kikötőben várja a látogatót, egy igazi orosz tengeralattjáró, amibe be is lehet menni. A kiállítás legvégén pedig ugyancsak a kikötőben, még egy hajót is be lehet járni.

A múzeum után ki lehet hajózni a tengerre, ahol akár a forgalmas teher kikötőt és a nagy konténerszállító hajókat is meg lehet így szemlélni.
Link a hajózáshoz: http://www.franlis.be/port-tour/concept

Hasznos infók:

Zeebrugge megközelíthetősége:

Autóval Brugge irányában. Onnan pedig már Zeebrugge, illetve ‘Zeebrugge Cetrum’ felé. A városban pedig ‘Oude Vissershaven’ felé. A parkolás a múzeum előtt ingyenes.
Vonattal pedig Balnekenberge állomásig vagy Knokke Heistig kell menni. Innen villamossal lehet eljutni a Seafronthoz, ‘Zeebrugge Kerk’ a megálló neve.
Belépőjegyet lehet online venni és így olcsóbb.
Link: http://www.seafront.be/
És ha mindezek után megéheznénk?
Mi nem találtunk jó éttermet csak sültkrumplist, de igaz nem is nagyon kerestünk. Ajánlottabb visszamenni vagy Knokkéba vagy Balneknbergebe, mert mindkét helyen bőséges az étterem választék.