Március 15-e kicsiknek. Kokárda és színezők a netről.

Amikor tavaly kitaláltam a márciusi sétát, főként a saját kisfiam motivált. Szerettem volna ha ő is részese lenne egy magyar nemzeti ünnep adta közösségi élménynek. Mi anno az oviban ilyentájt magyar zászlót színeztünk és kokárdát készítettünk. Nos, valami ilyesmire vágytam és aztán a séta lett belőle. Ám a kézműveskedős rész akkor sem maradt el és idén sem fog.

Az alábbiakban összeszedtem azokat az oldalakat ahonnan az ötleteket, színezőket vettem. Hátha szeretnétek otthon alkotni.

1.Kokárda. Két éve nagy lendülettel nekiálltam kokárdát csinálni. Vettem piros, fehér és zöld szalagot és megpróbáltam összevarrni. Katasztrofális lett az eredmény. Aztán próbáltam hőre keményedő gyurmával. Na az meg túl nehéz lett, lehúzta a pulóvert. Végül találtam ezt a papírt a neten és nekem ez bevált.

Papír kokárda

 

2. Színező A másik nagy kedvenc a színező szokott lenni a kisebbeknek (és nagyobbaknak is). Az egyik a Táblácska oldalán található. Nagyon szépek.

Táblácska színezői

Tavaly nekem is ajánlották a Piroshungary oldalán lévő ingyenes színezőket és nagyon beváltak. A gyerekek nagyon szerették. Mi kivágtuk és mindenkinek volt egy saját papír bábja belőle. A link az oldalhoz:

Piroshungary-s huszár

 

3. Papír csákó: Ejj, azok a nyalka magyar huszárok! Vitézségük világszerte ismert volt és a forradalom alatt is hősiesen helyt álltak.  Lennél-e huszár? Ha igen, akkor csákó bizonyosan kelleni fog.

Én ezt csináltam tavaly egy másik alaklom kapcsán. Szerettem, mert könnyen megvolt és tényleg nagyon mutatós lett. A készítés közben lehet mesélni a forradalom eseményeiről.

huszár csákó

 

Az idei sétára is készülök valami újdonsággal. Legközelebb azt is bemutatom.

Van valami ami neked nagyon bevált a március 15-i kézműveskedés kapcsán? Másik ötleted van? Kérlek, oszd meg velünk kommentben.