Bemutatkozás

Ki vagyok én?

Wittlinger Gabi

Történész, tanár, külföldön élő magyar édesanya, akinek fontosak a magyar gyökerek és kultúra a nemzetköziség mellett.

A HATÁRTALAN TÖRTÉNELEM CÉLJA

A Szegedi Tudományegyetemen végeztem történelem bölcsész és tanár szakon. Belgiumban élek és a fiaim is itt születtek. Én azt tapasztaltam, hogy nehéz gyermekemnek átadni egy idegen közegben a magyar hagyományokat, múltat. Ahhoz, hogy mindkét kultúrában el tudjanak igazodni, ismerniük kell azokat. A helyit megkapják az iskolában, de mi lesz a magyarral?

A Határtalan Történelmet azért hoztam létre, hogy megkönnyítsem a hasonló cipőben járó szülők dolgát. Foglalkozásaimon a magyar hagyományokat, történelmet ismertetem meg  a gyerekekkel játékos formában. Célom, hogy az érdeklődésüket felkeltsem, hogy maguktól akarják azt tudni.

NEM CSAK TÖRTÉNELEM.

Az órák törzsét a korosztályoknak megfelelő magyar alaptanterv képezi, de ennél sokkal több minden van benne. A magyar hagyományok, mesék (mondák), képzőművészet. Emellett fontosnak tartom a kapcsolódási pontok bemutatását a belga és magyar történelemben, ezzel is segítve az elfogadást és beilleszkedést. Szeretném, ha büszkék lennének az egymás mellett élő kultúráikra az európaiságukra.

NEM CSAK BELGIUMBAN.

Határtoktól függetlenül szervezek olyan internetes tanulócsoportokat, amelyekben a külföldön élő diákok megoszthatják ismereteiket egymással, együtt tanulhatnak. Barátságokat köthetnek és tapasztalatokat cserélhetnek. Ahol beszélhetnek a töriről ( és másról) magyarul.

videó content

Mivel foglalkozom?

Személyes és Skype órák

Csoportos és egyéni órák Brüsszelben

Skype órák és online tanulássegítő anyagok

Egyszerű magyar töri

Hogyan Működik?

Játszva tanulunk

Képek az

Intstagramról